De Vaart er in

De Vaart er in

Over het dossier van de Vaart is veel, heel veel te vertellen, maar dat gaan we niet doen, LiBel kijkt vooruit.

Tijdens de raadsvergadering van februari j.l. is het amendement om de Vaart "per direct" antikraak aan Libel ter beschikking te stellen unaniem aangenomen. Daarmee krijgt Linschoten haar dorpshuis terug.

Libel heeft direct de handschoen opgepakt en NL Doet aangegrepen als startpunt voor de grote opknapbeurt. Uit ons mooie Linschoten zijn maar liefst 30 vrijwilligers op komen draven die mee hebben geholpen met de eerste schilder- en schoonmaakwerkzaamheden.
Het laat zien hoe de Vaart leeft in ons dorp en het doet ons als Libel erg veel goed om zoveel mensen spontaan voor de deur te zien staan.

De vele handen hebben er dan ook voor gezorgd dat de zaal inmiddels een metamorfose ondergaat, van een fitness zaal naar een echte theaterzaal. De achterwand is diep grijs geworden en de muren "theater" rood. Jaren stof zijn van en uit de ventilatoren gehaald en de bar is schoongemaakt.

Voorlopig concentreren we ons op de zaal, zodat we daar zo snel als mogelijk gebruik van kunnen gaan maken. Op advies van onze binnenhuisarchitect is er al stof voor de toneelgordijnen uitgezocht en komt er nieuwe verlichting boven de bar.
De bovenverdieping zal in fase twee worden aangepakt, maar ook daar is een hoop moois van te maken.

Loop eens binnen in het dorpshuis of kom helpen, alle handjes (ook de twee linker) zijn nodig en meer dan welkom.

Klusschema

Wanneer Wat Hoe laat
17 maart Schilderen van de muren 9:30 - 14:30
24 maart Laatste schilderwerk.
Afwerken van de Bar en de muren
9:30 - 14:30
Verdere planning
volgt

Voor de broodjes en koffie wordt gezorgd!!

Comments are closed.